Wat zijn houten vloeren?

Een houten vloer is een soort vloer die gemaakt is van massief houten planken. Vroeger werden de planken direct op de balken bevestigd en waren ze zichtbaar als de afwerking van de vloer. Tegenwoordig wordt er meestal een vloerbedekking bovenop de houten planken gelegd, zoals tapijt of parket. Wij geven je graag wat voorbeelden van houten vloeren:

  • Massief houten vloeren: dit zijn vloeren die bestaan uit massieve planken, waarbij de breedte en dikte kunnen variëren. Deze vloeren worden direct op de ondervloer genageld of gelijmd.
  • Multiplank vloeren: dit zijn vloeren die bestaan uit een toplaag van massief hout en een onderlaag van multiplex. Hierdoor zijn ze stabieler dan massief houten vloeren en kunnen ze beter tegen vocht en temperatuurwisselingen.
  • Lamelparket vloeren: dit zijn vloeren die bestaan uit een toplaag van massief hout en een onderlaag van HDF of MDF. Dit type vloer is goedkoper dan massief houten vloeren en kan op verschillende manieren worden gelegd, zoals kliklaminaat.
  • Visgraatvloeren: dit zijn vloeren waarbij de planken in een visgraatpatroon worden gelegd. Dit type vloer geeft een klassieke uitstraling en kan zowel met massief hout als met laminaat worden gemaakt.
  • Tapisvloeren: dit zijn vloeren waarbij dunne massieve plankjes op de ondervloer worden gelijmd en gespijkerd. Hierdoor ontstaat een strakke en egale vloer met een luxe uitstraling.

Artikelen in deze categorie

Een afspraak maken met Visional? Neem nu contact op

Wil je een afspraak maken met Visional, omdat je met een vraagstuk zit betreffende jouw vastgoedproject? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Portrait foto van Peter van den Berg