3D-visualisatie voor appartementencomplex

Wonen projectmatig
29/9/2023

Opdracht

Een opdrachtgever heeft ons gevraagd een 3D-visualisatie te maken van een door-hem-aangekocht appartementencomplex uit 1970. Dit appartementencomplex bestond uit 70 woningen die allen per aangezicht de nodige verbouwing en opknapbeurt nodig hadden. Gezien de grootte van het object, was het lastig om zulke veranderingen aan het pand voor de geest te kunnen halen— dit moest echter inzichtelijk aan zowel de gemeente als de opdrachtgever kunnen worden gepresenteerd. De opdrachtgever wist nog niet precies wat voor variant gewenst was, dus werd ons gevraagd om meerdere varianten te ontwerpen. 

Proces

Nadat de opdrachtgever ons had ingeschakeld, zijn wij naar het archief gegaan. Hier hebben we de oude archieftekeningen bekeken en ingescand. Vervolgens werden de oude archieftekeningen in grote lijnen gedigitaliseerd en opgezet in een 3D-tekenprogramma. Dit werd vervolgens — inclusief de omgeving, varianten van kleuren, en verschillende afwerkingen — opgesteld. Hierbij werd gedacht aan verschillende mogelijkheden voor de balkonhekken; denk aan materiaal, hoogte, perspectief en kleur. Deze verschillende varianten zijn opgestuurd naar de opdrachtgever, waarna hij een overwogen keuze kon maken en deze kon voorleggen aan de gemeente.

Bestaande situatie
3D visualisaties nieuwe situatie

Meer weten hierover?

ing. Peter van den Berg
Projectleider
In dit project:

Een afspraak maken met Visional? Neem nu contact op

Wil je een afspraak maken met Visional, omdat je met een vraagstuk zit betreffende jouw vastgoedproject? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Portrait foto van Peter van den Berg
Wonen projectmatig