3D scannen kantoorpand Den Haag

Transformatie en herbestemming
9/1/2024

Introductie 3D scannen kantoorpand Den Haag

Voor een kinderdagverblijf in Den Haag heeft Visional een kantoorpand 3D gescand. In deze casestudie wordt dit project uitgelegd en wordt de werkwijze van het 3D scannen helder uiteengezet.

Opdracht 3D scannen kantoorpand

Het kinderdagverblijf wilde zich vestigen in een voormalig kantoorpand en daarom moesten er tekeningen gemaakt worden voor een melding brandveilig gebruik. Aangezien er geen goede archieftekeningen beschikbaar waren, hebben we ervoor gekozen om het kantoorpand in 3D te scannen. Dit bood de mogelijkheid om alle benodigde afmetingen snel en nauwkeurig te meten.

3D scannen van het kantoorpand

Het 3D scannen van het kantoorpand was een essentiële stap om de bestaande situatie goed in beeld te brengen. Met behulp van een geavanceerde 3D scanner werden alle afmetingen van het pand gemeten en tegelijkertijd werden er 360 graden foto's gemaakt. Deze combinatie van 3D metingen en foto's zorgde ervoor dat we een gedetailleerd en realistisch beeld van het kantoorpand konden verkrijgen.

Dankzij het 3D scannen konden we niet alleen de exacte afmetingen van het kantoorpand in Den Haag vaststellen, maar ook eventuele afwijkingen ten opzichte van de oorspronkelijke bouwtekeningen detecteren. Deze informatie was van onschatbare waarde bij het maken van de benodigde tekeningen voor de melding brandveilig gebruik.

Vervolg 3D scan kantoorpand te Den Haag

Met behulp van de gedownloade pointcloud konden we de bestaande situatie nauwkeurig uittekenen. Deze pointcloud bevatte alle gemeten punten van het kantoorpand in Den Haag, waardoor we een zeer gedetailleerd en betrouwbaar model konden creëren. Dit model diende als basis voor de tekeningen die nodig waren voor de melding brandveilig gebruik.

In conclusie heeft het gebruik van 3D scannen bijgedragen aan het succesvol uitvoeren van dit project. Het kantoorpand in Den Haag kon op een efficiënte en nauwkeurige manier worden gescand, waardoor het kinderdagverblijf zonder problemen zijn deuren kon openen.

Pand 3D inscannen? Start hier!

ing. Rick van de Steeg
Projectleider
In dit project:

Een afspraak maken met Visional? Neem nu contact op

Wil je een afspraak maken met Visional, omdat je met een vraagstuk zit betreffende jouw vastgoedproject? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Portrait foto van Peter van den Berg
Transformatie en herbestemming
Maatschappelijk
Verbouw