Woning splitsen Vlissingen

Splitsen
29/1/2024
Woning splitsen in Vlissingen boven winkel

In Vlissingen kregen we de opdracht om een grote bovenwoning boven een winkel te splitsen in twee appartementen. Het doel was om de woning direct te renoveren en te verhuren. Aan ons werd gevraagd om het gehele proces te begeleiden.

Waarom werd de woning gesplitst?

Boven de winkel zat momenteel een woning van ongeveer 150m2. Deze woning was erg groot en toe aan een interne renovatie. Door de woning te splitsen kon direct een verduurzamingsslag geslagen worden en werden de woningen van een beter formaat.

Start woning splitsen in Vlissingen

We begonnen met het in kaart brengen van de bestaande situatie. Dit deden we door een projectbezoek waarbij we de huidige plattegronden van het pand controleerden. We keken naar de risico's en mogelijkheden die het pand met zich meebracht. Op dat moment was er slechts één meterkast aanwezig, dus we moesten deze voorbereiden op twee meterkasten. Daarnaast moesten de vloeren brandwerend worden gemaakt en moesten trappen en gangen worden aangepast om twee afzonderlijke woningen mogelijk te maken. Nadat we de woning in Vlissingen hebben bezocht is de bestaande situatie uitgetekend. Dit tekenwerk heeft de basis gevormd voor de verdere plannen.

Schets woning splitsing te Vlissingen

Vervolgens hebben we een schetsplan gemaakt en dit middels een vooroverleg bij de gemeente voorgelegd. Naast dat de woningen gesplitst werden is er ook een gevelwijziging aangevraagd. Met deze gevelwijziging hebben we direct de gevel verduurzaamd en gerenoveerd. In het schetsplan voor de splitsing is direct rekening gehouden met leidingschachten en brandscheidingen. Door de badkamers, toiletten en keukens boven elkaar te situeren konden leidingschachten en brandwerende scheidingen zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Na een check van het bouwmanagement bureau en een positief standpunt van de gemeente zijn we verder gegaan met de vergunningsaanvraag.

Vergunningsaanvraag woning splitsing te Vlissingen

Samen met specialisten hebben we gekeken naar de kosten en mogelijkheden voor de uitvoering. Nadat we er zeker van waren dat onze ontwerpen haalbaar waren, hebben we de vergunningen aangevraagd. Nadat deze vergunning is aangevraagd hebben we nog één keer de vraag gekregen hoe fiets parkeren zou worden opgelost. Dit hebben we kunnen onderbouwen door in de berging van de winkel wat ruimte op te offeren voor de fietsenstalling van de bovenwoningen.

Vergunning woning splitsing te Vlissingen

Na de onderbouwing betreft fiets parkeren heeft de gemeente de vergunning vergeven om de woning te splitsen in twee appartementen. De nieuwe huisnummers zijn vervolgens doorgevoerd in het BAG.

Met trots kunnen we zeggen dat we een succesvolle woningsplitsing hebben gerealiseerd in Vlissingen.

Ook een woning splitsen?

ing. Peter van den Berg
Projectleider
In dit project:

Een afspraak maken met Visional? Neem nu contact op

Wil je een afspraak maken met Visional, omdat je met een vraagstuk zit betreffende jouw vastgoedproject? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Portrait foto van Peter van den Berg
Splitsen
Verbouw
Vergunningen
Wonen projectmatig