Vergunning Horecapand in Veenendaal

Retail en horeca
10/1/2024
Tiga Veenendaal

Introductie

Deze casestudie behandelt het verkrijgen van een vergunning voor een horecapand in Veenendaal. Het betreft een filiaal van Tiga, een horecaonderneming die deel uitmaakt van The Young Horeca Group.

Vergunningen voor horecapand in Veenendaal

De opdracht was om horecamogelijkheden te creëren in een voormalig winkelpand in het centrum van Veenendaal. Om dit te realiseren, waren verschillende vergunningen nodig, waaronder vergunningen voor gevelreclame, een exploitatievergunning, bouwkundige aanpassingen en gevelveranderingen om het horecapand aantrekkelijk te maken.

Onderzoek naar huidige situatie horecapand

Voordat we de vergunningsaanvraag indienden, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan. Dit omvatte een archiefonderzoek bij de gemeente Veenendaal en een bezoek aan de locatie om de bestaande situatie in kaart te brengen. Op basis van deze bevindingen hebben we de bestaande situatie uitgetekend en specifieke aandachtspunten geïdentificeerd.

Vervolgens zijn we begonnen met het schetsontwerp, gebaseerd op onze metingen en een interieurontwerp dat werd gemaakt door Heineken in samenwerking met de horecaondernemer. Door het interieur te combineren met onze bouwkundige opname konden we een goed beeld schetsen van de toekomstige mogelijkheden.

Aan de hand van het schetsontwerp werden de definitieve knopen doorgehakt met betrekking tot de indeling en brandveiligheid. Met deze input konden wij de technische tekeningen en berekeningen maken die hoorden bij de bouwbesluittoetsing.

Vergunningsproces horecapand

Nadat we alle benodigde documenten hadden verzameld, dienden we de vergunningsaanvraag in. Na communicatie en afstemming met de gemeente werd uiteindelijk de vergunning verleend. Dit stelde de horecaondernemer in staat om te starten met de verbouwing en de voorbereidingen voor de introductie van het Tiga-concept in Veenendaal.

Opening horecapand Veenendaal

Na de verbouwing was het horecapand gereed voor gebruik. De brandveiligheidsvoorschriften waren in orde en alles was klaar voor de opening van de vestiging. Dankzij de verkregen vergunning kon de horecaondernemer zijn deuren openen en het Tiga-concept in Veenendaal introduceren.

Eindresultaat vergunning horecapand in Veenendaal

Deze casestudie toont het succesvol verkrijgen van een vergunning voor een horecapand in Veenendaal. Door grondig onderzoek, nauwe samenwerking met de horecaondernemer en een zorgvuldig ontwerp- en vergunningsproces, konden we de benodigde goedkeuringen verkrijgen en het pand gereedmaken voor een succesvolle horecavestiging.

Horecapand openen of verbouwen? Start hier!

ing. Peter van den Berg
Projectleider
In dit project:

Een afspraak maken met Visional? Neem nu contact op

Wil je een afspraak maken met Visional, omdat je met een vraagstuk zit betreffende jouw vastgoedproject? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Portrait foto van Peter van den Berg
Retail en horeca
Vergunningen