Splitsingstekeningen woning Amsterdam

Splitsen
1/9/2023

Opdracht

Wij kregen de opdracht om splitsingstekeningen aan te leveren voor een opdrachtgever te Amsterdam, wie in het bezit was van een winkelpand met woonruimte. Het object was op dat moment één geheel, maar moest worden gesplitst in twee delen: een woning en een winkel. De splitsingstekeningen waren bedoeld om een rode draad te vormen in het verdelen van de servicekosten voor zowel de winkel als de woning. In Amsterdam geldt er tevens een splitsingsvergunning te worden aangevraagd in sommige gevallen; de tekeningen werden dus ook gebruikt ter indicatie of dit wel of niet nodig was. 

Om dit te kunnen aanleveren moest het object worden ingeschreven bij het kadaster, en moesten er splitsingsaktes worden opgesteld bij de notaris — waarbij splitsingstekeningen behoorden tot de bijlage. Op deze splitsingstekeningen hoorde te worden aangegeven welk deel van het pand behoort tot het appartementsgedeelte en winkelgedeelte. Het was dus een uitdaging om in de tekeningen duidelijkheid te geven over gemeenschappelijke ruimtes en tevens tekeningen aan te leveren die voldeden aan de eisen van het kadaster. 

Proces

Om de opdrachtgever van tekenwerk te voorzien, gingen we snel aan de slag. Wij namen contact op met de notaris en hebben onderzocht wat het kadaster als eisen stelde voor de tekeningen. In afstemming met de notaris en de eisen, hebben we de tekeningen opgezet en teruggestuurd naar de notaris ter controle. Na goedkeuring werden de tekeningen bij het kadaster ingeleverd en hebben we het verder contact volledig opgepakt, zodat de opdrachtgever volledige ontzorging had, er snellere en makkelijkere communicatie gecreëerd kon worden, en we sneller konden schakelen als er aanpassingen dienden te worden doorgevoerd. 

Resultaat

Dit resulteerde in splitsingstekeningen waarop de bouwlagen en gemeenschappelijke ruimtes zichtbaar waren. Verder werd er duidelijk hoeveel vierkante meters de woning en winkel in beslag zouden nemen. De duur van dit project was uiteindelijk slechts anderhalve week. 

Splitsingstekeningen voor het pand op de Nieuwendijk te Amsterdam

Onze opdrachtgever liet de volgende mooie woorden na over onze samenwerking:

Splitsingstekeningen zijn door dit bedrijf gemaakt voor een pandje in Amsterdam Centrum. Zeer deskundig en snel uitgevoerd. Heel fijn om mee samen te werken."

Meer weten hierover?

ing. Peter van den Berg
Projectleider
In dit project:

Een afspraak maken met Visional? Neem nu contact op

Wil je een afspraak maken met Visional, omdat je met een vraagstuk zit betreffende jouw vastgoedproject? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Portrait foto van Peter van den Berg
Splitsen