3D scannen gebouw

Tekeningen
23/5/2024
Nauwkeurig en efficiënt 3D scannen van gebouw

3D inmeten gebouw:

Het inmeten van panden kan soms een ingewikkelde en tijdrovende taak zijn. Bij Visional maken wij daarom gebruik van een Matterport 3D scanner. Deze geavanceerde scanner biedt vele voordelen voor ons maar ook voor onze klanten.

3D inmeten, hoe werkt dat?

Wanneer wij een woning inscannen met de Matterport 3D scanner komen wij langs op locatie en plaatsen wij de scanner op een statief. Het apparaat maakt een volledig beeld van de ruimte met behulp van zijn camera’s en lasers. De gegevens worden vervolgens verzameld in een pointcloud, dat verwerkt wordt in een 3D model. Het resultaat van dit model is eenvoudig om in te navigeren. De nauwkeurigheid van de camera draagt bij aan de kwaliteit  van de bouwkundige tekeningen die kunnen worden gemaakt.

Voordelen 3D scannen gebouw:

Voor ons biedt de scanner vele voordelen voor het scannen van je gebouw. De nauwkeurigheid van de metingen zorgt dat wij gemakkelijk alle details in een tekening kunnen verwerken. Het inmeet proces gaat ook veel sneller en wij hoeven maar eenmalig op locatie langs te komen. Deze functionele camera zorgt er dus voor dat wij efficiënter en nauwkeuriger ons werk kunnen doen.

Mogelijkheden:

Er zijn maar weinig bedrijven die dit soort apparatuur hebben. Het gebruik van de scanner heeft onze mogelijkheden als bouwkundig tekenbureau sterk verbeterd. Wij kunnen onze klanten hierdoor ondersteunen in vele toepassingen, zoals virtuele rondleidingen, ruimtelijke planning en betere bouwkundige tekeningen.

Heb je ook hulp nodig met het inmeten van jouw woning of pand? Wij willen je graag helpen!

Geschreven door:
ing. Peter van den Berg

Hulp nodig bij het inmeten van jouw pand of woning?

ing. Peter van den Berg
Projectleider
In dit artikel:

Misschien vind je dit ook interessant:

Een afspraak maken met Visional? Neem nu contact op

Wil je een afspraak maken met Visional, omdat je met een vraagstuk zit betreffende jouw vastgoedproject? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Portrait foto van Peter van den Berg
Tekeningen
Projectontwikkeling
Verbouw