Wat is een onzelfstandige woning?

Vastgoed begrippen
31/8/2023

Wat is een onzelfstandige woning?

Heeft de woonruimte geen eigen toegang of een gedeelde keuken of toilet met een bewoner van een andere woning? Dan heb je te maken met een onzelfstandige woning. Een paar voorbeelden van onzelfstandige woningen zijn bijvoorbeeld kamers in een studentenhuis, hospitakamers of andere typen woningen waarin voorzieningen worden gedeeld.

Twijfel je of je te maken hebt met een onzelfstandige of zelfstandige woning? Lees dan ook onze blog over zelfstandige woningen!

Waarom is het belangrijk om dit te weten?

Wanneer je een object bijvoorbeeld koopt of verhuurt, is het belangrijk om te weten met wat voor type woning je te maken hebt. Afhankelijk van het type, worden namelijk zaken bepaald als de bouwtechnische eisen, de taxatiewaarde, de huur- of verkoopprijs, de servicekosten en de benodigde vergunningen. Deze kennis over de woning is essentieel wanneer je op het punt staat een object te kopen of te gebruiken.

Wil jij weten of je te maken hebt met een onzelfstandige woning? Vraag advies aan onze collega's!

Wil jij bovenstaande informatie duidelijker uitgelegd krijgen? Bekijk dan de onderstaande video!

Geschreven door:
ing. Peter van den Berg

Meer weten over dit onderwerp?

ing. Peter van den Berg
Projectleider
In dit artikel:

Misschien vind je dit ook interessant:

Een afspraak maken met Visional? Neem nu contact op

Wil je een afspraak maken met Visional, omdat je met een vraagstuk zit betreffende jouw vastgoedproject? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Portrait foto van Peter van den Berg
Vastgoed begrippen