Vastgoed: alles wat je moet weten!

Vastgoed begrippen
31/8/2023

Vastgoed is een term die je ongetwijfeld al eens hebt gehoord. Vastgoed staat ook wel bekend als onroerend goed. Maar wat betekent dat nu eigenlijk en waarom is dit onderwerp zo enorm belangrijk? In deze blog gaan we dieper in op de verbluffende wereld van vastgoed en waarom het de moeite waard is om je er in te verdiepen.

Wat is vastgoed?

Laten we eerst beginnen bij de basis. Vastgoed verwijst naar eigendommen die niet verplaatst kunnen worden, zoals huizen, gebouwen, grond en alles daaraan verbonden. Zowel particuliere als commerciële vastgoedmarkten kunnen een enorme invloed hebben op de economie en de samenleving als geheel.

Waarom is vastgoed interessant?

Zelfs tijdens economische crises blijft vastgoed een bijzonder intrigerend onderwerp, vanwege de relatief stabiele en voorspelbare rendementen die het kan opleveren. Daarnaast kan vastgoed als een veilige haven fungeren in tijden van economische onzekerheid en inflatie. Er zijn ook veel kansen in de vastgoedmarkt, zoals het transformeren van leegstaande kantoorpanden naar woningen of het herontwikkelen van oude industriegebieden.

Bovendien biedt vastgoed kansen voor duurzame ontwikkeling, waarbij investeringen in energie-efficiënte woningen en gebouwen niet alleen bijdragen aan het milieu, maar ook kostenbesparend kunnen zijn op de lange termijn. Daarnaast kan vastgoed een belangrijke rol spelen in het creëren van gemeenschappen en het bevorderen van sociale cohesie.

Investeren in vastgoed

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het investeren in onroerend goed. Ten eerste kan het een stabiele en betrouwbare bron van inkomsten zijn, vooral als je ervoor kiest om te verhuren. Bovendien kan vastgoed in waarde stijgen na verloop van tijd, waardoor het een slimme langetermijninvestering kan zijn. En als je op zoek bent naar manieren om je portefeuille te diversifiëren, kan vastgoed een uitstekende aanvulling zijn op je beleggingsstrategie.

Laten we samenwerken!

In deze tijden van lage rentes en onzekere financiële markten zoeken veel beleggers naar alternatieve investeringen. Onroerend goed kan een aantrekkelijke optie zijn vanwege de relatief stabiele rendementen en de mogelijkheid om een inflatiehedge te bieden. Het is echter essentieel om de risico's van vastgoedinvesteringen goed in kaart te brengen en professioneel advies in te winnen voordat je besluit om in vastgoed te investeren. Zo kan het een lonende en succesvolle onderneming kan worden. Visional helpt jou graag verder bij de juiste keuzes voor het investeren in vastgoed.

Geschreven door:
ing. Peter van den Berg

Neem contact op met onze adviseurs!

ing. Peter van den Berg
Projectleider
In dit artikel:

Misschien vind je dit ook interessant:

Een afspraak maken met Visional? Neem nu contact op

Wil je een afspraak maken met Visional, omdat je met een vraagstuk zit betreffende jouw vastgoedproject? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Portrait foto van Peter van den Berg
Vastgoed begrippen
Wet- en regelgeving