Jouw partner van onderzoek en ontwerp tot aan de vergunning van jouw vastgoed­project

Visional Design is ons bouwkundig teken- en adviesbureau dat vastgoedondernemers de mogelijkheden kan laten zien van hun vastgoed. Dit zodat je het maximale potentieel van jouw vastgoed kan benutten. Wij leggen je hieronder stapsgewijs uit wat wij hierbij voor jou kunnen betekenen.

Een man aan het werk achter een computer

Onderzoek / haalbaarheidsfase

We onderzoeken eerst de mogelijkheden van jouw object of locatie tijdens de oriënterende fase, die wij vervolgens in kaart brengen. Dit kan vóór of na de aankoop van een object zijn of wanneer je plannen hebt om te gaan (ver)bouwen. Dit doen we middels een quickscan van de object mogelijkheden, massastudie, welstandscontrole en een bestemmingsplan onderzoek.

Een man achter zijn bureau aan het werk achter een computer met 2 schermen

Ontwerpfase

Tijdens de ontwerpfase houden we ons bezig met het in 2D en 3D ontwerpen van de plannen om zo de mogelijkheden beter in kaart te brengen. Ook kunnen we de ontwerpen gebruiken om als vooroverleg bij de gemeente in te dienen. We kunnen een schetsplan voor je maken, deze gereed maken en indienen als vooroverleg of principeverzoek.

2 mannen aan een tafel in gesprek met elkaar

Vergunningen

Wil je een vergunning aanvragen? Wij kunnen je totaal ontzorgen bij vergunningstrajecten. Denk hierbij aan tekenwerk, het uitzetten van de nodige onderzoeken en communicatie met gemeenten, omwonenden en externe adviesbureaus. Wij verrichten het technisch tekenwerkten behoeve van de vergunningsaanvraag, de coördinatie over externe adviseurs en de communicatie met bevoegd gezag en overige belanghebbenden.

2 mannen aan een tafel in gesprek met elkaar

Gebruik en exploitatie

Het ondersteunen van de eigenaar en gebruikers bij het gebruik, onderhoud en de exploitatie, waaronder het maken van verkoop- en verhuur tekeningen, revisie tekeningen en het beantwoorden van diverse vragen.

3D impressie van een huis in een woonwijk

3D impressies / artist impressions

Wij kunnen artist impressions maken, zodat je het ontwerp en de plannen aan belanghebbenden kan presenteren. Hierbij kun je denken aan kopers, huurders, bevoegd gezag, omwonenden, welstand, enzovoort.

Digitaliseren en opstellen van bijbehorend tekenwerk

Wij digitaliseren en stellen bijbehorend tekenwerk op voor jouw vastgoed. Hierbij kun je denken aan ontruimingsplattegronden, plattegronden, gebruiksmeldingen, etc.

Een man achter zijn bureau aan het werk achter een computer met 2 schermen

Een afspraak maken met Visional? Neem nu contact op

Wil je een afspraak maken met Visional omdat je met een vraagstuk zit betreffende jouw vastgoedproject? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Portrait foto van Peter van den Berg